Friday 14 May 2010

Calatoria unui catel in Europa: Tervuren


La o aruncatura de bat de Bruxelles se afla localitatea Tervuren, un sat de la periferia capitalei. Datorita zonei foarte exclusiviste si accesibilitatii la institutiile europene, satul initial a evoluat ca o suburbie de 20000 locuitori in care locuiesc atat flamanzi cat si belgieni francofoni si expati anglofoni, care s-au concentrat aici datorita Scolii Britanice. Comuna dispune de sute de hectare de teren amenajate pentru plimbare si recreere dintr-un fost parc regal de vanatoare. In aceasta localitate de altfel a fost locul in care a murit Sf. Hubertus, cel care plecat intr-o zi la vanatoare, s-a intalnit in padure cu un cerb minunat care avea intre coarne o cruce luminoasa. Acest sfant este protectorul vanatorilor. Tot parcul este amenajat de-a lungul unui curs de apa plin de lebede, gaste si rate salbatice, inconjurat de o padure de fagi uriasi, poti calari in parc, poti face ciclism, poti alerga, plimba, sau te poti afunda prin padure cu cainele tau. In apropiere este un palat al coloniilor construit de regele Leopold al II lea cu ocazia expozitiei universale din 1897, care acum cand Belgia si-a pierdut coloniile a devenit Muzeul Regal de Arta Aficana. Parcul este incantator. Va invit sa-l vedeti.

Wednesday 12 May 2010

Scrisoare de la Heidi.


Tunsulica!
A venit vara si caldura ei excesiva, asa ca m-am tuns la zero! De acum nu mai suflu din greu ziua pe arsita si nu-mi mai naclaiesc blanita cu polen de flori si de scaieti. Si nici capusele si puricii nu au unde sa se mai ascunda pe nicaieri, ca nu mai au de ce sa se tina. Nu de altceva da' mereu ma intalnesc cu catei comunitari si ma mai salut cu ei si din cand in cand mai prind cate un puric. Da' noroc cu Frontline ca nu stau mult pe mine si fug ca nu le place mirosul. Mie mi-e cam dor de puii mei ca nu mai stiu nimic de ei si nici nu i-am mai vazut. Sa le fie rusine ca nu-mi scriu.

Sunday 9 May 2010

6 ani!

Catelul nostru Heidi a implinit astazi 6 ani! La multi ani! Ca in fiecare an am sarbatorit-o pe faleza Dunarii cu tortulet (savarina) si lumanarica aprinsa, dar n-a avut chef nici sa sufle nici sa manance din prajitura. In schimb s-a jucar in iarba mare cu mingea si a avut chef bun. A tinut si vremea cu noi. Iata cateva fotografii de la ziua ei.