Thursday 29 April 2010

Calatoria unui catel in Europa: Bruxelles


Bruxelles este probabil capitala europeana cu cele mai multe parcuri si zone verzi. Inconjurat de paduri seculare pe care nu le-a taiat nimeni sa le vanda, cum ar fi Foret de Soigne, Foret Vorst, Bois de Laerbeeck, etc. unde in weekend locuitorii orasului se plimba, alearga, calaresc sau isi plimba cainii, orasul are in interiorulcenturii de autostrada peste 100 de parcuri, care mai de care mai frumoase si mai aranjate. Cele mai cunoscute sunt Parc de Cinquantenaire, Parc Leopold, Schaerbeeck, Parc Bon Pasteur, Parc de Laeken cunoscut de toata lumea pentru serele regale si pentru Atomium si "last but not least", cum ar zice batranul Rege Lear, Parc de Woluwe si Parc de Tervueren, probabil cele mai frumoase din capitala Europei. 

Fara exceptie toate parcurile au amenajate locuri de joaca pentru catei, dotate cu tot ce trebuie ca acestia sa se simta bine, liberi si sa poata sapa, scurma sau tavali prin iarba. Exista si zone unde cainii nu au acces, in perimetrele destinate copiilor mici, unde poti lasa copilul in siguranta sa se joace in nisip, fara a fi ingrijorat ca poate contacta vreo parazitoza intestinala sau toxocaroza.


Wednesday 28 April 2010

Calatoria unui catel in Europa: Austria, Germania


Dupa ce a trecut Pastele si ne-am ghiftuit cu oua rosii, carne de miel si cozonac, am plecat mai departe spre Bruxelles luand de asta data calea autostrazilor si desi distanta era mult mai mare (1350 km) decat de la noi acasa pana in Ungaria (950 km), am facut mai putin timp, desi ne-am oprit de mai multe ori prin parcari, ca sa ude catelul pamantul tarii lui Strauss si pe cel al lui Wagner. De fiecare data cand opream, cam la 250-300 km Heidi era prima care cobora sa fac o tura printre tufisurile din parcare ca sa miroase locurile. 
Despre Germania ce sa va spun, mi-ar place sa traiesc acolo si daca as fi om si daca as fi caine, caci pentru ambele specii exista respect si facilitati oferite de autoritatile publice. Aproape fiecare parc are zona rezervata pentru catei, dotata cu gropita de nisip, distribuitoare de pungi de adunat KK si cosuri de gunoi pentru resturile de tot felul. Mergi cu animalul in parcul de catei, ii dai drumul fara sa-ti fie frica ca-l ataca vreun caine boschetar sau ca ti-l umple de capuse, ca-l calca vreun proprietar de jeep-an sau ca-l otraveste familia de pensionari de la parterul blocului. Cainele se joaca liber si socializeaza cu alti caini, in timp ce tu citesti ziarul sau iti scrii pagina zilnica pe blog. Asa da viata de caine!