Thursday 1 October 2009

Atentie la mancare!

Ca sa ne poata hrani cu biberonul stapanii nostri recurg la o pacaleala pentru mami: striga "uite o pisica" si mama fuge de la noi afara si latra s-o sperie pe mata sa ne lase in pace! Si atunci unul din stapanii nostri ne insfaca pe cate unul si ne indeasa biberonul pe gat, iar celalalt ne schimba asternuturile, pune Pet Pad-uri noi. Astazi fiindca ne era fomita, cand a aparut "omul cu biberonul ne-am dus toti spre el, ca eram sculati de plecarea in tromba a mamei Heidi dupa pisici. Balanganindu-ne am mers spre marginea tarcului sa ajungem primii la papa. Cica dac-o tinem tot asa de saptamana viitoare primim castronele pentru laptic, acu' suntem prea mici si am putea cadea in ele!

Nu mai incapem in cutie!


De cand am crescut nu mai incapem in cutie! La inceput incapeam8 acum doar 3!

Ce vrem noi.


Suntem multi si flamanzi si mama nostra nu ne mai poate hrani pe toti, da' de ieri am primit lapte praf pentru catei din Belgia si am spart standardele: cel mai mic a baut 60ml, iar cel mai mare 100, asa ca toti opt nu ne mai saturam cu un biberon, ca ne trebuie patru!
Pe lista de asteptare pentru viitorii nostri stapani s-au inscris pana acum peste 40 de persoane, asa ca va fi greu sa ne decidem unde vom pleca! Am primit multe oferte de la Galati, dar si de la Piatra Neamt, Bucuresti, Brasov, Slobozia Conachi, Suplacu de Bacau si din Ardeal, asa ca ne-am hotarat intr-o sedinta secreta sa va spunem ce speram noi de la viitorii nostri stapani:
  1. sa ne iubeasca pe noi si sa iubeasca animalele in special cainii, cei mai buni prieteni ai omului. Daca au mai avut un caine acesta ar fi un avantaj c-ar sti ce sa faca cu noi.
  2. sa poata ierta cand facem boroboate ca ne pricepem de minune la astea: roadem papuci, facem pipi pe mocheta si kaka pe covor (pana ne invatam afara!), mozolim sireturile, latram la pisici si in special cand suna soneria si uneori noaptea la luna, nu ratam nici-o tavaleala prin materiale puternic mirositoaresi cum ar fi o baliga sau alte mizerie, (sa scapam de mirosul de sampon de caini), sforaim si cand suntem satui tragem vanturi!
  3. sa fie la o varsta la care sa nu ne confunde cu jucariile, noi suntem fiinte, nu lucruri si avem nevoie de dragoste, ingrijire, respect si protectie ca suntem cam tantalai si poate da o masina peste noi, ne poate scoate ochii vreo pisica si tavali prin praf vreun caine comunitar
  4. sa aiba unde sa ne tina ca suntem pui de cocker, nu de husky sau malamut si ne imbolnavim daca suntem tinuti afara iarna
  5. sa aiba timp sa ne plimbe, ca la origine am fost caini de vanatoare si tare ne mai place sa scotocim prin tufe, sa alergam dupa minge, sa mirosim, sa fugim, sa facem baie
  6. sa fie independent din punct de vedere financiar pentru ca ingrijirea si cresterea unui catel costa, nu mult da' destul: veterinarul, vaccinarile, deparazitarea interna si externa, mancarea, accesoriile (zgarda, lesa, hainute, sampon, mingi, discuri etc.), tunsul in perioada de vara si altele neprevazute
  7. sa nu incurce cu prezenta noastra pe nimeni, parinti sau bunici, la cere sa ne plaseze daca ei pleaca la scoala sau la facultate si carora sa le lege viata de un caine ca de un gard! Adio concedii , adio vacante, adio plimbari romantice (fara noi)!

Tuesday 29 September 2009

Splendoare in iarba


Astazi am stat 10 minute la soare in gazonul de la bunica, da' nu prea ne-a placut ca era prea multa lumina pentru ochisorii nostri abia deschisi! E frumos afara, se aud o gramada de zgomote inclusiv cocosul lu bunica care canta ora exacta. Mama a stat si ne-a pazit tot timpul sa nu ne fure cineva si sa ne manance, de exemplu vreo pisica care ne-ar fi confundat cu niste soricei. Daca e cald iesim si azi!

Monday 28 September 2009

Lumea cu alti ochi


Deja putem in semiobscuritatea tarcului nostru s-o deslusim pe mama si sa ne indreptam pasii spre ea balanganindu-ne fundurile, sa apucam cate ceva de mancare, care este preocuparea noastra cea mai mare alaturi de somnic! Dormim 23 de ore din 24 si cand nu dormim sugem de la mamica noastra! Da' suntem multi si nu ne ajunge asa ca primim si laptic la biberon. Nu-i la fel de bun ca a lu' mama Heidi da' e cald si ne umplem burticica.

Saptamana trecuta stapanul nostru a facut rost de o cutie de Royal Canin, un lapte praf pentru catei-sugari care semana cu lapticul lui mami, asa ca am primit in completare de 3-4 ori pe zi. Da' cica e criza si nici din asta nu se gaseste asa ca asteptam sa ne trimita sora noastra mai mare la pachet din Strainezia. Sambata s-a terminat lapticul praf si am trecut iar pe lapte Dorna, dar nu e asa bun si mai ales nu e gras ca laptele mamei noastre. Da' stapanul nostru a avut o idee si a amestecat laptele cu smantana dulce UHT pentru frisca si tare ne-a mai placut, ne-am umflat burticile.

Boxi, cel mai mare dintre fratii nostri are 900g iar cel mai mic 500g, restul suntem insirati intre aceste valori, majoritatea avand intre 600-700g, si castigam zilnic in greutate cate 50-60g.
Astazi daca este vreme frumoasa vom iesi afara pe gazon ca avem sedinta de pozat. Nu de altceva da' de maine cica se strica vremea si cine stiie cand mai putem iesi.