Friday 23 October 2009

Mancam clantanele!


De mai multe zile mancam mancare uscata pentru catei renumitele "clantanele" pentru ca ne clantane dintisorii cand le roadem. Nu sunt ele ca laptele lu' mama, dar au gust bun si ne trebuie sa ne roadem gingiile de ele ca sa avem dinti mari si fiorosi cu care sa speriem pisicile, asa cum face mama noastra. Noi nu stim inca ce este o pisica, auzim seara ceva sunete stranii si o vedem pe mama agitandu-se si latrand, lucru pe care nu-l face atunci cand latra Flap si Basca, cateii lu' Bunela.

Wednesday 21 October 2009

Zece cockeri mititei


Zece cockeri mititei s-au nascut la prima roua
Unul insa a murit si-au ramas doar noua
Noua cockeri mititei, unul cam necopt
Asa ca s-a prapadit si-au ramas doar opt
Opt cockeri mititei au crescut cu lapte
Unul astazi va pleca si raman doar sapte

Monday 19 October 2009

Sunetul clopotelului

Cand suntem chemati la masa cu clopotelul, venim fuga-fuga la gris in lapte! Da' sa stiti ca nu ne prea omaram dupa el, ca ne ramane pe botic si ne lipim. Dupa chestia asta mama trebuie sa ne linga ,dar pana ne linge pe toti, la unii ramane mustata de grisulet. Pana acum am mai mancat branza de vaci (brrr!), smantana dulce UHT (Wuau!) si clantanele Junior de la Royal canine cu pernita de lapte (Wuau-wuau!) Daca suntem cuminti saptamana asta vom gusta si carnita! (Nu stim cum este ca doar am auzit de ea).

In rest ce sa va mai spunem? Ne jucam toata ziua de-a cainii: latram, hamaim, haulim, marraim, schelalaim,fugim unu dupa altu', ne roadem urechile si cozile reciproc, tragem de sireturi toti pantofii si cum gasim un picior gol sau cu ciorapi noi, cum sarim si-l muscam! Programul nostru s-a schimbat, nu mai dormim ca bolovanii toata ziua, acum mai mult ne jucam, ne harjonim iar cand suntem tare obositi adormim pe unde apucam. Mami ne mai da inca lapte, dar acum ca avem dinti o cam chinuim, asa ca mami mai fuge afara la pisici, la latrat vreun vecin. Dar noi suntem caini de vanatoare si o vanam pe mami, adica sarim toti pe ea deodata si o inghesuim intr-un colt si nu mai scapa: trebuie sa ne lase sa bem laptic!