Thursday 29 October 2009

Am fost rapiti de extraterestri!


Aseara am avut o intalnire de gradul III cu extraterestrii care ne-au rapit! Cum stateam noi asa pe intuneric in culcusul nostru si motaiam, a aparut un OZN in forma de cutie care s-a deschis asupra noastra si un brat mobil ne-a insfacat unul cate unul si ne-a bagat inauntru! Apoi portile obiectului s-au inchis si el a inceput sa plutesca spre poarta casei in care ne-am nascut. Un val de aer rece si de ceata a intrat prin fanta mica prin care respiram. Obiectul a aterizat in nava mama, o cutie mai mare, cu multe lumini si cu 4 roti care se deplaseaza pe sol si ne-a depus acolo. Imediat nava mama a inceput sa se deplaseze pe strazile distruse din orasul nostru de reabilitarea canalizarilor si dupa multe hopuri si frane s-a oprit langa o constructie mare si luminata. Cum am intrat inautru un extraterestru cu ochelari si masca ne-a insfacat unul cate unul si ne-a pus pe o masa si ne-a pipait bine peste tot, apoi a luat un tub de sticla plin cu un lichid prevazut cu un ac si ne-a intepat sub pielea spatelui ca sa ne ia mostre de tesut. Dupa care ne-a pus inapoi in cutia zburatoare si dupa o alta calatorie cu nava mama prin hartoape, ne-am intors acasa la mami, care zgaraia usa de frica ca n-o sa ne mai vada niciodata. A fost o experienta stranie, dar din cate am inteles de la stapani cred ca se cheama ERANICCAV.

Wednesday 28 October 2009

URA NE JUCAM CU MINGEA!

Astazi am primit mingea lu’ Mama Heidi, deoarece am fost cuminti si am papat pentru prima oara cas proaspat de vaca. (Nu ne intrebati ce e aia vaca ca nu stim). Saraca mama de cand ne are pe noi n-a mai avut timp sa se joace cu mingea si jucaria statea uitata pe o policiara. Asa ca am pus labutele pe minge si am aratat ca suntem din tara lui Hagi. De fapt ce-am jucat noi nu semana cu fotbalul, ci mai de graba cu rugby, ca am efectuat cateva gramezi, dar ne-am distrat pana ce Lordutu’ a prins mingea in gura si-a fugit.

Tuesday 27 October 2009

Istoria Spaniel II

La data cand a inceput sa scrie tratatul sau de vanatoare Edward de Norwich stapanea foarte bine aceasta arta. Principalele metode de vanatoare ale timpului erau adaptate tipului de vanat urmarit. Se vana calare, cu sulita sau cu arcul, se vana cu ajutorul cainilor, sau cu ajutorul soimilor si cu cu ajutorul plaselor. Cainii de vanatoare folositi se distingeau deja dupa scopul lor : caini de vizuina si de mistret, ogari, caini gonitori pentru iepuri, caini de aret, care se opreau (braquait) din miscare cand gaseau vanatul pentru a permite vanatorului sa elibereze soimul si caini de pasari « Chien doysel », care erau numiti Spaniel probabil din francezul « chien d’Espangol ». Denumirea de Spaniel si-o revendica actualmente mai multe rase dar cainii au avut o rigine comuna din care omul a specializat pe masura nevoiloe sale mai multe rase.
SPANIEL :
1. WATER SPANIELS : English Water Spaniel : rasa disparuta in prezent
2. LAND SPANIELS
a. SETTING SPANIELS : Seteri englezesti
b. SPRINGING SPANIELS : Springeri englezesti
i. LARGE : Springler Spaniel englezesc
ii. SMALL : Cocker Spaniel englezesc si Susex Spaniel
Se intelege ca in timp ce seterii se opreau si aretau vanatul, springerii (springer: saritor, exploziv, tasnitor) il starnesc din ascunzis si-l aduc in bataia soimului, sagetii si mai tarziu a pustii, pentru ca o data ucis sa-l aporteze catre vanator.

Noii nostri stapani!




Sfaturi pentru cresterea si ingrijirea catelului

Acum puteti accesa "sfaturile pentru cresterea si ingrijirea catelului" intr-un format mai prietenos, si mai usor de printat - click aici.

Monday 26 October 2009

Istoria Spaniel I

Primele referiri la o rasa de caine numita Spaniel sau Spanien apar in secolul XV in Anglia in lucrarea «Master of Game », in traducere libera « Maestrul de vanatoare » scrisa de Edward of Norwich, al doilea Duce de York, primul duce de Aumerle (Aumale), cunoscut sub denumirea de Edward Plantagenet (1373-1415). (A nu se confunda cu ceilalti Edward Plantagenet din dinastia omonima care a stat pe tronul Angliei timp de 200 ani (1199-1399) : regii Eduard I-V sau ultimul Eduard Plantagenet executat in 1499)
Edward a fost fiul lui Edmund de Langlay , primul Duce de York si al Isabellei de Castilia, fiid nepotul regelui Pedro al Castiliei. Moartea sa in batalia Agincourt i-a adus faima si l-a inspirat pe William Shakespeare in piesa « Richard al II lea » ; (in realitate a avut o moarte lipsita de eroism, murind sufocat in armura imensa dupa ce cazuse de pe cal).
In acea perioada legaturile dintre Anglia si Spania erau foarte stranse si numeroase rase de caini provin initial din peninsula iberica unde vanatoarea cu aceste animale atinsese culmea rafinamentului pentru nobilime.
Cartea din care se mai pastreaza in Anglia 5 exemplare (3 la English Library si 2 la Oxford Library, existand si o reeditare din 1904), a fost scrisa de Edward in perioada 1406-1413 si este o traducere adaptata a celebrei in acea perioada « Livre de Chasse » scrisa de Gaston Phoebius Conte de Foix, la care autorul englez adauga 5 capitole noi. Aparitia acestei carti se inscrie in traditia literaturii vanatoresti medievale engleze, care daduse pana atunci « The Art of Venery » de William Twiti sau Twici, maestru de vanatoare la curte regelui Edward al II lea si va fi continuata de alte doua tratate importante : « The Boke of Huntyng » cunoscuta mai ales sub denumirea de « Boke of St. Alban » si « Tretyse of Huntyng ».

Sapte cockeri mititei

Sapte cockeri mititei au urechi haioase
Boxi s-a rebotezat si-au ramas doar sase
Sase cockeri mititei au intrat in clinci
Samburel s-a "impietrit" si-au ramas doar cinci
Cinci cockeri mititei sar intr-una tarcul
Janis la Bucale-a mers si-au ramas doar patru

P.S. Boxi a fost rebotezat de noua sa familie si acunm il cheama Hook, Samburel a plecat in frumosul oras Piatra Neamt sa faca cunostinta cu domnul Pinalti, iar Janis invata la Bucuresti samba de la o brasilianca adevarata.

Opt cockeri mititei

Opt cockeri mititei s-au hranit cu lapte
Doly insa a plecat si-au ramas doar sapte