Friday 6 November 2009

Numai unul e cuminte!


Eu sunt cuminte si nu ma bag in sacose!

Avem vesti de la Doly!


Aseara am primit vesti de la Doly, surioara noastra cea mai mare! Si-a schimbat numele si acum o cheama Rona si a fost ieri in plimbare la medicul veterinar, dupa care ne-a transmis si noua amanunte despre ea. A mai crescut si este chiar dolofana la 3,7 kg cat are acum, mananca casulet de capra si carne de pui zilnic si bea laptic. Credem ca este foarte fericita cu stapana ei care-i face toate mofturile! Doly a facut ieri a doua doza de vaccin, asa ca va fi prima dintre noi care va iesi la plimbare in natura cand va fi complet vaccinata.
Noi suntem bine si dupa cum se vede din imaginea alaturata am dat astazi atacul la sacosele cu mancare nu ca ne-ar fi fost foame ci fiindca fosneau foarte interesant!

Thursday 5 November 2009

8 saptamani

La noapte facem 8 saptamani! Suntem mari acum, fiecare din noi are peste doua kilograme si mancam de toate. Cel mai mult ne place carnita pentru ca suntem carnivori din specia Canis lupus, familia Canidae, ordinul Carnivora. Mancam carnita de vita da' cel mai mult ne place carnita de pasare, ca este mai usoara si dormim mai putin dupa ea, ca sa ne putem juca mai mult. Mai mancam de asemeni cas proaspat, orez in lapte, gris in lapte si supita de zarzavat. Nu ne dam indarat nici de la clantanele, dar le preferam pe cele ale lu' mama Heidi ca sunt mai mari decat ale noastre si avem de ce sa ne roadem dintii si gingiile. Si sunt bune si de joaca: stapanul nostru le da de-a dura pe linoleum si noi fugim dupa ele si le mozolim! Cine a inventat clantanelele a avut ceva imaginatie: sunt de trei feluri (premium, super si normale), au forme diferite si noua ne plac cel mai mult cele in forme de pernita sau de cruciulita, ca-s mai usor de spart si sunt cu tot felul de carnita de animale: curcan, vitel, somon, rata etc. tot ce vrei si tot ce nu vrei.
Ca am crescut se vede si dupa faptul ca nu mai facem pipi in tarc ci numai afara! Asa ca stapanii nu mai schimba dupa noi de 3-4 ori pe zi pad-urile, ci mult mai rar. Iar cel mai important este ca am inceput sa intelegem cuvinte si sa ne conformam lor: "cateilor veniti la masa" (asta ne place cel mai mult), "la loc" (asta ne place cel mai putin), cand am papat si ne-am jucat destul si tre' sa mergem la nani, "nu" cand facem prostioare, de exemplu cand roadem matura lu Bunela.

Monday 2 November 2009

INVADATORII

Am invadat toata casa! Cum gasim o usa deschisa, cum navalim asupra ei si cucerim teritoriul nou aparut. Nu ne mai ajunge de mult tarcul din marchiza in care ne-am nascut si am trecut pas cu pas la ocuparea casei.
Prima reduta cucerita a fost bucataria unde am imprastiat zarzavaturile, am varsat apa lui Mami din craticioara si i-am mancat mancarea uscata (ca si ea ne-o mananca pe a nostra!) Am facut si pipi pe mocheta, asa ca a trebuit scoasa si dusa la spalat. Acum este numai linoleum si ne convine mai mult ca putem tropai si alerga pe el. A doua reduta cucerita a fost holul in care am gasit o cutie mare pe care am ros-o pana am ajuns la continut si acum nu mai este, asa ca avem loc mai mult de joaca. Am incercat sa roadem si frigiderul dar ne-ar lua prea mult timp. Am atacat cu succes si incaperea aceea intunecoasa in care este baia si in care sunt o gramada de lucruri interesante cum ar fi cablul de la masina de spalat si cosul de gunoi, da' n-a tinut ca am fost dati afara dupa ce am derulat hartia igienica.
Da' cel mai interesant este in camera unde avem sub-patul, locul nostru preferat de joaca printre mochete si saci cu perne, sub-masa unde atarna franjurii fetei de masa si sub-televizor unde sunt multe cabluri de care tragem pana apare pe ecran o ploaie de purici. Nu ne dam indarat nici de la vreo soseta, sau papuc, daca gasim, sau macar piciorul mesei care poate fi ros. Cel mai mult intram in locurile astea interzise cu Bunela, care fiind in varsta nu se poate tine dupa noi si cand deschide usa "zvarr" pe langa ea si umplem casa! Si apoi pana ne prinde pe toti (ca nu prea vede), noi ne-am facut damblaua!
Dar cel mai mult si mai mult ne place sa-i invadam pe oameni si sa-i tragem de pantaloni, de sosete, sa ne urcam pe ei sa-i muscam in gluma, sa ne cataram in bratele lor si de acolo sa privim lumea cu alti ochi.