Friday 31 December 2010

"Jucarie" este mamica!

Jucarie si puii ei.
 Poate vă mai amintiţi de "Jucărie" căţelul pribeag de la "Trecere bac" Galaţi, pe care l-am postat pe blog pe 5.11.2010. Ei bine, de Crăciun am aflat că "Jucărie" este de fapt o "EA" şi că în toiul iernii a devenit mămică!  
 Am constatat că la începutul lunii Jucarie dispăruse şi mâncarea pe care i-o adusesem a ajuns la alţi căţei, dar mi-am imaginat că şi-a găsit un stăpân, aşa frumos cum era el. Apoi am lipsit o vreme din târg şi o vreme de pe faleză, din cauza gerului şi a zăpezii necurăţate de pe drumurile oraşului, care faceau periculoasa excursia spre bac. Însă în prima zi de Crăciun, "Jucărie' a venit la maşina mea ca de obicei, provocând o criză de gelozie cumplită din partea ca
ţeluşei mele. Mare mi-a fost mirarea când apucând ceva resturi de mâncare, în loc să le înfulece, Jucarie a plecat cu ele în gură spre chesoanele abandonate de decenii la "Trecere Bac": sub unul din ele caţeaua a fătat mai mulţi pui, eu am numărat patru!  
Binenteles că restul zilelor le-am acordat dimineaţă la plimbare şi seara c
ăţeilor, care sunt foarte mici şi pot îngheţa, dar sunt şi flămânzi, la fel cum este şi mama lor, aşa că le-am dus mâncare, iar astăzi le-am dus şi un carton pe care să stea cât de cât uscaţi şi un pad să se culce pe el. Sunt foarte frumoşi, sper că lumea să îi adopte, altfel pot muri de frig. "Jucărie şi puii ei au şi alţi fani, cineva i-a adus o bucată de mochetă pentru pui, vreo două trei persoane îi hrănesc regulat. Aseară am observat cum doi tineri dintr-o maşină cu număr de Brăila i-au hrănit cu o bucata de corn, iar mama puilor rupea bucăţele mai mici din corn şi le lasă puilor! Jos pălăria Jucărie, eşti o mamă grozavă!
Puii lui Jucarie.
Poate ma alege si pe mine cineva!